al contingut a la navegació Informació de contacte

Resum dels actes del Dia de la Dona 2024

DIMARTS 12 MARÇ 2024

El divendres, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 16 h,  es van fer a la sala de la plaça de les Escoles, els actes programats per l’Ajuntament de Rialp.

Tot i la nevada, hi van assistir els alumnes de l’escola Montsent de Pallars, famílies i veïns del poble, que van poder gaudir d’ una bona estona amb unes activitats molt variades.

Vam començar amb l’ entrega de premis de la tercera edició del concurs de Microcontes. Maria Lozoya, regidora de salut pública, benestar social, joventut i comunicació; i la Núria Tost, tècnica responsable del Servei Comarcal de Català del Pallars Sobirà i representant del jurat, van ser les persones en entregar i aportar la valoració als treballs guanyadors i participants. Els guanyadors van ser:

  • GUANYADORA “3a Categoria”: Meritxell Soro amb el relat “Fer safareig“. Escrit en primera persona, ens ensenya una fotografia d’un moment puntual, amb unes protagonistes que en aquest cas són de Rialp, però que podrien haver estat de molts pobles del nostre país. De la seva lectura es pot extreure la importància d’aquell espai compartit.
  • GUANYADORA “2a Categoria”: Martina Ricou amb el relat “La història de la Maria”. És un relat que ens explica una situació que no fa tants anys es donava: les dones tenien molts escenaris vetats.
  • GUANYADORA “1a Categoria”: Sofia Bervoets amb el relat “Les àvies”. Què seríem sense les padrines, àvies, iaies? Haurien de ser eternes perquè són treballadores, bones conselleres i emocionalment ens aporten molt. Els padrins també són molt importants, però avui és el dia de les ÀVIES.

       I com a premis especials als més petits de l’escola: PRIMER ACCÈSSIT – 3r             de    primària: Jan Franco pel relat amb el títol: “El dia de la Dona” i  SEGON           ACCÈSSIT – Cicle inicial: Flora Alarcón pels dibuixos realitzats al relat “La               Flora Cadena”.

L’acte va continuar continuar amb una xocolatada en què grans i petits van gaudir mentre el grup de teatre MiNuna ens preparava el seu espectacle.

Les actrius Mireia Nadal i Núria Castells van fer una adaptació del conte “Gadwin i Lady Ragnell” que es desenvolupa a l’Anglaterra al segle XIV. Una actuació excepcional, entretinguda i molt divertida amb la idea importantíssima que es volia transmetre en aquest dia: Què és el que volen les dones per sobre de tot?

Agraïments:

“Volem agrair a les dones participants dels tallers de salut que han posat veu al manifest que hem sentit a migdia per megafonia i penjat a xarxes. Gràcies per la vostra implicació.

Als participants del concurs, al jurat Victor Nuñez, secretari; Francesc Virós, regidor de Cultura;  i Núria Tost;  a l’escola “Montsent de Pallars”, a la Jessica Martín per la xocolatada, a MiNuna teatre,  als treballadors de l’Ajuntament, a la brigada i al personal d’administració i als assistents als actes. Sense vosaltres no s’haguessin pogut realitzar. Tamb  volem aprofitar per felicitar l'associació de dones de Rialp, per la seva reactivació i dir que desitgem col·laborar ben aviat amb nous projectes.”

 Maria Lozoya, regidora de l’Ajuntament de Rialp