al contingut a la navegació Informació de contacte

Rialp Cultural

La història ha deixat interessants vestigis a Rialp que compten amb un gran interès arquitectònic i històric. La mateixa vila principal encara conserva les migrades restes del castell.

El centre de la vila manté un cert aire medieval, sobretot al carrer del Mig, amb interessants porxades en el recorregut. També s'hi pot trobar la Torre den Virós, que formava part de l'antiga muralla i que avui és un habitatge particular. L'església parroquial, dedicada a la Mare de Déu de Valldeflors, és un temple característic de les valls pirinenques.

També podem visitar la capella de Sant Cosme i Sant Damià i el portalet de la Mola, d'estil gòtic i que trobem a la plaça de les Escoles. Per acabar el recorregut, podem visitar el pont de Santa Caterina , una obra d'origen modern.

De la primera industrialització trobem, al poble de Rialp, la Mola de Bellera, el carrer del Boteral i les restes de la fàbrica de llana.

Si volem descobrir la vida tradicional al Pallars i l'economia d'autosuficiència d'aquestes terres, ens podem endinsar per Rialp i caminar pel carrer del Raval, carrer d'oficis i menestrals. També es poden visitar els diferents safareigs i el Colomer del camí de la Canerilla.

Rialp ha fet perdurar el ball dels Rigodons, gràcies a l'Ajuntament de Rialp i de l'Esbart Dansaire de Rialp, amb una herència que s'ha anat transmetent de pares a fills. Actualment, es balla principalment a la plaça de Dalt per les festes, destaquem la Festa Major (el 15 d'agost) i Sant Cosme i Sant Damià (el 26 setembre).