al contingut a la navegació Informació de contacte

Roní

Situació

Localització: A 6,7 km del municipi de Rialp, a la comarca del Pallars Sobirà.

Carretera: Cal agafar la carretera C-13 de Rialp a Llavorsí i, passat el pont de Pedra, hi ha el trencall que mena cap a Roní (6,7 km) i cap a l'estació d'esquí de Port-Ainé.

Història

El poble agregat de Roní, és enlairat a 1.101 m, sobre la riba del Noguera Pallaresa i al NE de Beraní. L'església de Sant Cristòfol té un campanar quadrat i massís que li fa de façana i que, per les proporcions i la solidesa, sembla més una torre de defensa que un campanar. L'entrada a l'església es fa per la base del campanar. L'ermita de Sant Miquel té dedicat un petit oratori a la sortida del poble, obert per davant i amb una creu de fusta. La capella, que forma una mena de porxo, permet refugiar-se-hi en cas de mal temps.

Economia

Per la proximitat a l'estació d'esquí de Port-Ainé, hi ha un increment dels serveis turístics (restaurant, casa de pagès i allotjaments rurals independents) i de la rehabilitació i construcció de segones residències.

Festes

La festa major se celebra el segon cap de setmana de juliol i la seva patrona és la Mare de Déu del Roser. L'aplec de Sant Miquel té lloc el 8 de maig i és la festa petita.

Turisme

Naturalesa i fauna. Envoltats pel parc natural de l'Alt Pirineu. L'estació d'esquí de Port-Ainé.

...+info

SENDERISME

Roní-La Cassoleta-Pedres dAuló

Roní-Beraní

Roní-Sant Romà de Tavèrnoles

...+info